Північний апеляційний господарський суд віддав гектар землі ВДНГ (разом із відрізком автомобільної дороги) приватній компанії «Віді-Мистецтво». Про це повідомив гендиректор ВДНГ Євген Мушкін.

У ВДНГ рішення назвали незаконним і будуть оскаржувати. Також звернулися по допомогу до президента України.

Фото: ВДНГ

«Суд першої інстанції надав приватній компанії право відмежуватися, збудувати паркан, узагалі збудувати, що завгодно, бо їм надано право вести на землі ВДНГ будь-яку діяльність. Як відреагувала на це колегія апеляційного суду, запитаєте ви? А ось так: «І шо?»… Рейдерство через корумпованих суддів – саме так це слід називати», – каже Мушкін.

За словами Мушкіна, судді готувалися до засідання «чисто технічно» й витратили на розгляд справи 5 хвилин, оскільки до початку засідання в них вже була підготовлена вступна та резолютивна частина рішення.

Журналістів на засідання не пустили.

Компанія «ВіДі-Мистецтво» придбала в міста один із павільйонів ВДНГ у 2000-х роках. За словами Мушкіна, замість того, щоб зайнятися оформленням землі під своїм будинком, як це передбачено законом, компанія вирішила через суд привласнити собі цілий сквер і 30% основної автомобільної дороги ВДНГ з правом закрити територію парканом. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі