Голова Боярської міської громади Олександр Зарубін розповів про результати службового розслідування отруєння семикласниць у ліцеї «Гармонія», унаслідок чого одна дівчина загинула.

«З’ясувалося, що не існує ніякого «міфічного челенджу з груп смерті в соціальних мережах», який нібито спричинив трагедію. Цю версію вигадала одна з жертв отруєння, яку вдалося врятувати. Поширення такої версії подій було зручне для директора ліцею, аби відвести увагу від власної професійної відповідальності за життя дітей під час навчального процесу», – заявив Зарубін.

За словами міського голови, розслідування показало, що школярки раніше вже мали прояви суїцидальної поведінки, а також бували в нестабільному емоційному стані через складні стосунки з батьками. «Зокрема, у померлої учениці були шрами від порізів на руках, а врятована дівчинка намагалася знову вчинити собі шкоду вже в медичному закладі відразу після трагедії», – повідомив Зарубін.

Зі слів учнів, семикласниці неодноразово шукали в інтернеті інформацію про те, як заподіяти собі шкоду. Про все це, за словами Зарубіна, знало керівництво школи.

Ліцей «Гармонія» в Боярці. Фото: Олександр Бражій, Google Maps

Також під час перевірки виявили також фінансові порушення в ліцеї, про це офіційно повідомили в правоохоронні й антикорупційні органи.

За результатами розслідування рекомендувати оголосити догану директорці ліцею «Гармонія» Світлані Сушко.


16 лютого в боярському ліцеї «Гармонія» дві семикласниці отруїлися таблетками «Дротаверин», одна школярка померла, друга потрапила до лікарні. Видання hromadske з посиланням на поліцію повідомляло, що учениці наковталися пігулок після того, як подивилися в TikTok відео із закликом спробувати цей медичний препарат.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі