В Італії вирішили заблокувати соцмережу TikTok для тих користувачів, чий вік неможливо точно визначити, повідомляє The Guardian. За правилами соцмережі користувачам має бути не менше 13 років.

Це сталося після того, як у місті Палермо померла 10-річна дівчинка. Кажуть, що вона брала участь у челенджі у TikTok. Він передбачав удушення, зокрема, затягування ременя на шиї, пише La Repubblica.

Дівчинку знайшла у ванній сестра. Школярка мала на шиї затягнутий ремінь і поруч був телефон. Телефон перевіряє поліція. А прокуратура почала розслідування смерті.

Власник TikTok, китайська компанія ByteDance, заявив, що не знайшов жодного контенту в соцмережі, який міг би спонукати дівчину взяти участь у будь-якому подібному челенджі. Однак компанія буде допомогати місцевій прокуратурі розслідувати можливе підбурювання до самогубства.

«Безпека TikTok є нашим абсолютним пріоритетом, тому ми не дозволяємо вміст, який заохочує, пропагує або прославляє поведінку, яка може бути небезпечною» заявив представник TikTok.


TikTok – це соцмережа для створення та поширення відео та онлайн-трансляцій. Сервіс запустили в вересні 2016 року. Його власник китайська компанія ByteDance.

У листопаді 2020 року TikTok розширив функції батьківського контролю, щоб захистити дітей від небажаного контенту. Зокрема, оновили інструменти в розділі «Сімейні налаштування».

Також у 2020 році TikTok дозволив створювати спільний зі своєю дитиною профіль у соцмережі. У такий спосіб батьки можуть налаштувати конфіденційність облікового запису дитини. Наприклад, батькам дозволили встановлювати, скільки часу дитина може проводити в TikTok щодня; обирати, які типи контенту може шукати дитина; а також можливість вибрати, який контент є неприйнятним для дитини.

Крім цього, TikTok зробив приватними профілі користувачів, яким не виповнилося 16 років. Тепер переглядати відео користувачів молодших 16 років зможуть лише ті, кого схвалив власник сторінки. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі