Продовження локдауну в Києві до 10 травня – це чутки, які поширюються з невідомих джерел, заявив міський голова Києва Віталій Кличко в ефірі «Україна 24».

«Я дуже здивований такою інформацією. Рішення про продовження карантинних обмежень ухвалює не міський голова, а комісія ТЕБ і НС. Таких засідань не було, інформація поширюється з невідомих джерел», – каже Кличко.

Однак, якщо наступного тижня динаміка захворюваності на COVID-19 не знизиться, рішення про продовження локдауну все ж таки розглянуть.


З 23 березня Київ перебуває в «червоній» карантинній зоні. Із 5 квітня до 16 квітня в місті запровадили додаткові обмеження. Окрім закритих закладів освіти та громадського харчування, обмеження ввели й на громадський транспорт: до 16 квітня в ньому можна буде їздити лише за спецперепустками. Через проблеми з транспортом під час локдауну в Києві створили Viber-спільноту «Підвези сусіда».

Станом на 8 квітня Київ – лідер за кількістю інфікованих коронавірусом в Україні: за весь час пандемії тут зареєстрували 172 тисячі випадків COVID-19, за останню добу – 1886.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: The Village Україна