Із 23 березня 2021 року в Києві та Одеській області запроваджується «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19, повідомляє верифікований МОЗ Telegram-канал «Коронавірус_інфо». Це рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Це означає, що з з 00 години 00 хвилин 23 березня там починають діяти обмежувальні протиепідемічні заходи передбачені для «червоного» рівня епідемічної небезпеки, пояснює міністр Олег Немчінов.

що забороняється у «червоній» зоні

Інфографіка: МОЗ

що дозволяється у «червоній» зоні

Інфографіка: МОЗ

У Києві з 00:00 годин 20 березня 2021 року почали діяти жорсткі обмеження карантину. Посилення карантину діятиме до 9 квітня включно. Транспорт у Києві працюватиме попри те, що місто віднесли до «червоної» зони карантину, повідомили The Village Україна в Департаменті транспортної інфраструктури КМДА.

20 березня 2021 року Одеська область потрапила в «червону» зону карантину. Крім Одеси, в «червоній» зоні опинилися: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська та Чернівецька області та Київ. У «помаранчевій» зоні 11 областей: Вінницька, Донецька, Київська, Кіровоградська, Львівська, Миколаївська, Сумська, Тернопільська, Херсонська, Хмельницька, Черкаська. Інші регіони потрапили в «жовтну» зону.

З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня рішенням Кабміну перелік обмежень розширили. Зокрема, додали заборону на здійснення регулярних і нерегулярних транспортних перевезень пасажирів у «червоній» зоні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна