У Києві готуються приймати хворих на COVID-19 у пологових будинках, дитячих лікарнях і протитуберкульозному диспансері, повідомляє офіційний Telegram-канал МОЗ «Коронавірус_інфо».

Епідеміологічну ситуацію охарактеризували як «найгірший спалах» із початку пандемії: лікарні переповнені, кількість хворих і смертей б’є рекорди.

За даними міського голови Києва Віталія Кличка, деякі комунальні медзаклади, що приймають хворих на коронавірус, уже заповнені на понад 100%. Зокрема міська лікарня №3 заповнена 110% від потужності, там поставили додаткові ліжка, щоб приймати пацієнтів.

«Приймати пацієнтів із COVID-19 готуються, зокрема, у протитуберкульозному диспансері. Там сьогодні ремонтують систему подачі кисню. Облаштовують ліжка. І вже набирають фахівців, які лікуватимуть хворих на коронавірус», – додав Кличко.

Актуальну інформацію щодо заповненості лікарень у Києві можна дивитися тут.


Київ ще з 20 березня ввів суворі обмеження через ситуацію з COVID-19, а з 23 березня ще й потрапив у «червону» зону карантину. Із 5 квітня карантин ще більш посилили, обмеживши доступ до громадського транспорту. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Київська міська лікарня №3, пресслужба Віталія Кличка