Транспортне сполучення між областями України можуть обмежити за «катастрофічної ситуації» з коронавірусом, повідомив голова парламентського комітету з питань охорони здоровя Михайло Радуцький в інтервю «РБК-Україна».

За словами Радуцького, катастрофічною буде ситуація, якщо щоденно виявлятимуть 35–40 тисяч нових хворих на коронавірус за нинішнього відсотка госпіталізацій.


Станом на 6 квітня 2021 року в Україні більше 47 тисяч хворих на коронавірус перебувають у лікарнях. Ліжка з киснем заповнені приблизно на 58%.

Поки обмеження щодо роботи громадського транспорту є в регіонах з посиленим карантином і тих областях та містах, які віднесені до «червоної» епідемзони. Це, зокрема, Київ і ще 10 областей: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Чернівецька, Чернігівська області.

Крім цього, ще в п’яти регіонах України вводять жорсткий карантин: у Миколаєві, Чергінові, Запоріжжі, Сумах і Вінницькій області. Обмеження щодо роботи громадського транспорту запроваджує місцева влада.

В Офісі президента сказали, що в Україні не планують вводити загальнонаціональний локдаун, тому що регіональні локдауни працюють і захворюваність знижується. Це допомагає не зупинити всю країну загалом.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Костянтин Гузенко для The Village Україна