В Україні поки не будуть вводити загальнонаціональний локдаун, повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

«Ми йдемо місцевими локдаунами – окремими територіями, окремими областями. Цей приклад допомагає не зупинитися всій країні загалом», – сказав Тимошенко.

Він пояснює, що «є червоні зони в деяких областях, але це не означає, що, наприклад, на Харківщині чи в іншій області, де ще зелена або помаранчева зона, треба вводити локдаун».

За словами Тимошенка, регіональні локдауни працюють. Це доводить приклад Івано-Франківської області, яка майже місяць знаходилась у червоній зоні, а зараз уже виходить з неї.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу. Які обмеження діють у кожній із карантинних зон, можна прочитати тут.

У Києві з 20 березня до 9 квітня включно ввели жорсткий карантин. Із 5 квітня до 16 квітня карантин ще більш посилили: закривають дитячі садки та школи, а проїзд у громадському транспорті тільки за спецперепустками.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі