Станом на 6 квітня 2021 року в Україні більше 47 тисяч хворих на коронавірус перебувають у лікарнях, повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Ліжка з киснем заповнені приблизно на 58%.

«У нас зараз достатньо напружений період. У наших лікарнях перебуває більше 47 тисяч хворих на COVID-19. У нас в країні кількість ліжок із киснем становить більше 67 тисяч, й це ми вже дійшли до певної межі й збільшувати далі просто немає куди. Тому що інші хвороби не робили канікул», – розповів Степанов.

За його словами, найбільш напружена ситуація з хворими на коронавірус у Києві, Хмельницькій, Миколаївській і Житомирській областях. Наразі в «червоній зоні» перебувають 11 областей.

Окрім того, міністр пояснив, що передбачає указ президента Володимира Зеленського про вакцинацію більшості дорослого населення від коронавірусу до 2021 року. У МОЗ повідомили, що в Україні здатні робити до 455 тисяч щеплень на добу. Проте наразі не планують задіювати всі наявні кабінети для вакцинації. Згідно з планом, збираються вакцинувати від п’яти до семи мільйонів людей на місяць.

Україна має укладені контракти на 22 мільйони доз вакцини: 8 мільйонів доз – від програми COVAX і 14 мільйонів за прямими контрактами: ідеться про 10 мільйонів вакцини Novavax, 2 мільйони вакцини AstraZeneca (Covishield) і майже 2 мільйони вакцини Sinovac. За всіма контрактами вакцини повинні доставити протягом 2021 року.

Окрім того, найближчим часом планують укласти контракти ще на 15 мільйонів доз вакцин.


Перший етап вакцинації почався 24 лютого, на ньому щеплення робили медикам, що працюють із хворими на коронавірус, і військовим на Донбасі. За планом, на першому етапі мали зробити щеплення 367 тисячам людей.

Другий етап почався 22 березня, він передбачає вакцинацію всіх медиків, соцпрацівників і людей 80+. Це приблизно 1,9 мільйона людей за планом.

Станом на 6 квітня щеплення отримали понад 304 тисячі осіб.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Львівська міська рада