Міністерство охорони здоров’я оновило перелік зон епідеміологічної небезпеки. Львівську область віднесли до «червоної» зони.

Станом на 23 березня в «червоній» зоні перебувають дев’ять регіонів: Київ, Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Київська, Львівська, Одеська, Сумська, Чернівецька.

У «помаранчевій» зоні 15 областей: Вінницька, Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Кіровоградська, Луганська, Миколаївська, Полтавська, Рівненська, Тернопільська, Харківська, Хмельницька, Черкаська, Чернігівська.

Лише одна область залишилася «жовтою» – це Херсонська.


З 24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня Кабмін додав до обмежень скасування роботи транспорту. Утім 22 березня Кабмін вирішив, що остаточне рішення щодо транспорту будуть ухвалювати місцеві органи влади. 

Деякі міста вже ввели додаткові обмеження, не чекаючи поки їх віднесуть до «червоної» зони. Такі обмеження вже діють у Львові. З 25 березня суворий карантин запровадять у Дніпрі. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі