25 березня в Дніпрі почнуть діяти жорсткі карантинні обмеження через стрімке поширення COVID-19.

«І хоча Дніпро поки ще не в «червоній» зоні, ухвалили вольове рішення зробити це. На відміну від інших територіальних громад, ми не будемо тягнути «до упору», а потім мучитися з колапсом системи охорони здоров’я», – каже міський голова Дніпра Борис Філатов.

За його словами, обмеження зроблять «максимально комфортними» для бізнесу й уже обдумують механізм компенсації підприємцям із місцевого бюджету.

Філатов каже, що місто підготувалося до чергової хвилі епідемії, зробивши кисневу розводку, встановивши в лікарнях безперебійне живлення та закупивши додаткові обсяги ліків.

В оприлюдненому міською радою Дніпра рішенні щодо посиленого карантину є, зокрема, такі обмеження: 

 обмежити час, у який діє пільговий проїзд для громадського транспорту: пільгами можна буде скористатися лише з 10:00 до 15:00;

 кількість відвідувачів у магазинах має становити не більше однієї людини на 10 м2;

 учні 5–11 класів мають навчатися дистанційно;

 спортивні заходи мають відбуватися без глядачів.

Ці обмеження діятимуть до 13 квітня.


24 лютого Україна повернулася до адаптивного карантину, який передбачає поділ території країни на «зелену», «червону», «помаранчеву» та «жовту» зони залежно від поширення коронавірусу.

Спочатку був один перелік обмежень, що діють у кожній із карантинних зон. Але 9 березня рішенням Кабміну перелік обмежень розширили.

Також деякі регіони вводять обмеження «червоної» зони, перебуваючи в «помаранчевій» чи «жовтій», задля зниження ризику інфікування коронавірусом.

Станом на 23 березня в «червоній» карантинній зоні перебувають вісім регіонів України.


Із 1 березня записатися на вакцинацію від COVID-19 можна через «Дію».

Станом на 23 березня першу дозу вакцини отримали 111 024 жителі України, другу – лише одна людина (для повної вакцинації необхідно отримати дві дози).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Wikimedia Commons