Новий локдаун на загальнонаціональному рівні може не знадобитися, але для цього необхідно обмежити соціальні контакти, сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль. 

Водночас локдаун можливий, якщо більшість областей країни перейдуть у «червону» карантинну зону, додав він.

Також прем’єр нагадав, що в Україні продовжує діяти адаптивний карантин. Це означає, що місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. А тому місцеві керівники можуть самостійно ухвалювати необхідні рішення, додав він. 


З 24 лютого 2021 року Україна повернулася до адаптивного карантину. Це означає, що регіони ділять на зони відповідно до епідемічної ситуації. Спершу вся територія країни була в «жовтій» зоні. Станом на 17 березня до «червоної» зони віднесені чотири області: Житомирська, Закарпатська, Івано-Франківська, Чернівецька. «Жовтими» залишаються чотири регіони: Дніпропетровська, Кіровоградська, Рівненська, Харківська області. Усі інші області – у «помаранчевій» зоні.

Київ через складну епідемічну ситуацію вирішив відправити старшокласників на канікули на два дні раніше, але додаткових заходів не запровадив. У Львові з 19 до 28 березня посилюють карантинні заходи. Зокрема, закриють кінотеатри й музеї, а кафе працюватимуть тільки на виніс.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі