Парк на Оболонському острові в Києві планують облаштувати протягом 2021–2022 років. Про це Київська міська державна адміністрація повідомила у відповідь на запит The Village Україна.

Проєкт парку розробляє компанія «Солід-проект», яка перемогла в тендері, оголошеному замовником КП «Плесо». Очікується, що роботи почнуть у червні 2021 року. Парк робитимуть у дві черги й планують завершити у 2022 році.

«Бюджетом мicтa на 2021 piк передбачено фінансування робіт по об’єкту в обсязі 40 мільйонів гривень», – сказали в Управлінні екології та природних ресурсів КМДА.

Парк на Оболонському острові з’єднають з правим берегом Дніпра двома мостами. Один, хвилеподібний, буде вести з Оболонської набережної до парку. Його вже почали будувати та планують завершити до кінця 2021 року, повідомили The Village Україна в Оболонській РДА. Інший міст буде вести до вулиці Прирічної. Поки що його проєктування не почалося.


На Оболонському острові в Києві планують створити розважальний парк. Там має бути пляж, кільцева велодоріжка, зона для барбекю, фудкорт, спортивні та дитячі майданчики, набережна з причалом для човнів. Розглядають можливість створення світло-музикального фонтану на воді. Водночас планують залишити заповідну зону.

Парк «Наталка» з’єднають з Оболонським островом хвилеподібним мостом. Його попередня вартість – 100 мільйонів гривень. Міст планувати добудувати у 2020 році, але не встигли.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Оболонський острів, Wikimedia