Pfizer і BioNTech почали випробування ефективності введення третьої дози своєї вакцини проти COVID-19, повідомили в компанії.

Випробування проведуть, щоб зрозуміти можливу ефективність препарату проти нині поширених і потенційних нових варіантів коронавірусу.

У дослідженнях візьмуть участь 144 людини. Їх поділять на дві вікові групи: від 18–55 та 65–85 років. Людям вводитимуть третю дозу вакцини та перевірятимуть їхній стан під час введення препарату, за тиждень і за місяць після щеплення. Загалом за учасниками дослідження стежитимуть протягом двох років.


Вакцина від COVID-19 компанії Pfizer і BioNTech показала ефективність 90% у третій (останній) фазі клінічних випробувань. Згодом ефективність зросла до 95%. Вакцина Pfizer потребує особливих наднизьких температур для перевезення та зберігання – -70°С.

У лютому Україна має отримати 117 000 доз препарату від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. МОЗ планує подати додатковий запит, аби отримати більше доз вакцини.

23 лютого головний санітарний лікар Віктор Ляшко повідомив, що в Україні зареєстрували вакцину проти коронавірусу від компаній Pfizer і BioNTech. Це означає, що препарат зможуть офіційно ввозити до країни. Зокрема, і комерційні компанії.

У грудні 2020 року Велика Британія першою серед західних країн схвалила вакцину від коронавірусу від Pfizer і BioNTech для екстреного використання.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі