Україна планує подати додатковий запит, аби отримати більше доз вакцини від COVID-19 компанії Pfizer, які мають надійти в межах програми COVAXсказав заступник очільника МОЗ з питань європейської інтеграції Ігор Іващенко.

За його словами, із квітня COVAX очікує на збільшення обсягу вакцин, а Україна зацікавлена в продовженні партнерства з глобальною ініціативою.

«Передусім до 14 лютого передбачається, що Україна буде надавати додатковий запит щодо збільшення кількості вакцини виробництва компанії Pfizer, які заплановано отримати в другому кварталі 2021 року», сказав Іващенко.

На початку січня 2021 року Україна подала технічну заявку на залучення до першої хвилі вакцинації препарату Pfizer-BioNTech, додав він. Зокрема, у заявці Україна запевнила, що може забезпечити потрібні умови перевезення та зберігання таких вакцин. Вакцину Pfizer-BioNTech слід зберігати за температури -70°C.


Україна в середині лютого має отримати 117 000 доз м-РНК вакцини від Pfizer-BioNTech у межах глобальної ініціативи COVAX. 

Також протягом першого півріччя Україна також зможе отримати від 2,2 до 3,7 мільйона доз вакцини AstraZeneca/Oxford для наступних етапів кампанії за ініціативою COVAX.

Україна оформила заявку на отримання вакцин в межах програми COVAX однією з перших. В уряді повідомили, що завдяки цій програмі Україні дадуть щонайменше 8 мільйонів доз, якими щеплюватимуть 4 мільйони українців. Пізніше стало відомо, що Україна претендує на 16 мільйонів доз вакцини.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі