Державне агентство автомобільних доріг («Укравтодор») звернулося до міського голови Києва Віталія Кличка з пропозицією передати державі Подільсько-Воскресенський міст.

В «Укравтодорі» заявили, що готові взяти на баланс увесь міст, включно з з’їздами та розв’язками, провести корегування проєкту, експертизу та розпочати роботи. В агентстві вважають, що це прискорить будівництво.

«Ми розуміємо, наскільки це складна інженерна конструкція з двома ярусами й 11 штучними спорудами. Управління таким гігантським проєктом є для муніципалітету надмірно важким», – заявив голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро в Києві, 31 січня 2021 року

Він додав, що, оскільки «Укравтодор» фондується під державні гарантії, це забезпечить стабільне фінансування будівництва.


Подільсько-Воскресенський міст сполучатиме Поділ із Райдужним масивом і Троєщиною. Його почали будувати ще в 1993 році, але майже відразу будівництво зупинилося через брак коштів. Декілька разів будівельні роботи намагалися відновити. У 2017 році знову взялися за будівництво мосту. Раніше мер Києва обіцяв, що першу чергу відкриють до кінця 2020 року, але цього не сталося.

У січні 2021 року Кличко сказав, що Подільсько-Воскресенський міст із з’їздом на Троєщину планують відкрити до кінця року. 

В «Укравтодорі» вже заявляли про готовність добудувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві. На переконання голови агентства Олександра Кубракова, його зможуть завершити за півтора року.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі