«Укравтодор» готовий добудувати Подільсько-Воскресенський міст у Києві, повідомив агентству «Інтерфакс –Україна» голова «Укравтодору» Олександр Кубраков.

Якщо Подільсько-Воскресенський міст передадуть «Укравтодору», його будівництво зможуть завершити за півтора року, каже Кубраков. Він каже, що разом з «Укрзалізницею» вони зможуть добудувати всі з’їзди з мосту.

Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро в Києві, 31 січня 2021 року

Також «Укравтодор» планує добудувати міст у Запоріжжі й за 1,5–2 роки реалізувати в Києві проєкт Дарницького мосту.


Подільсько-Воскресенький міст будують через річку Дніпро, він має з’єднати Поділ із Райдужний масивом. Будівництво почали в 1993 році, але запуск мосту постійно переносять. Його загальна довжина становить приблизно 7, 5 кілометра. Проєктна пропускна спроможність мосту 60 тисяч авто на добу. Це суттєво розвантажить дороги Києва.

Будівництво Подільського мостового переходу поновили в грудні 2003 року, а у 2007 році робота зупинилася через брак коштів. У 2010 році фінансування  відновили. Тоді здали в експлуатацію першу чергу. Зокрема, відкрили двосторонній рух Гаванським мостом та естакаду з мосту на вулицю Набережно-Хрещатицьку. У 2017 році роботи знову почалися. 

Подільсько-Воскресенський міст через Дніпро в Києві, лютий 2020 року. Фото: пресслужба Віталія Кличка

1 лютого 2021 року київський міський голова сказав, що Подільсько-Воскресенський міст планують відкрити до кінця 2021 року. За його словами, міст буде готовий із з’їздом на Троєщину.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаАнна Шакун для The Village Україна