WhatsApp обмежить функції для користувачів, які не приймуть нові правила конфіденційності месенджера, пише TechCrunch.

WhatsApp буде «неквапливо» просити користувачів слідувати новим правилам конфіденційності. Тільки у випадку прийняття правил користувачі матимуть змогу користуватися усіма функціями месенджера.  

У разі відмови користувачам обмежать функції. Наприклад, вони зможуть приймати дзвінки та повідомлення. Але самі не зможуть відправляти повідомлення.

З 15 травня 2021 року також почнуть видаляти неактивних користувачів. Зокрема, якщо протягом 120 днів користувач не був активним, його обліковий запис видалять. 


У січні 2021 року стало відомо, що з 8 лютого WhatsApp почне передавати персональні дані усіх своїх користувачів компанії Facebook, яка купила месенджер у 2014 році. Якщо до цього часу користувачі не підтвердять свою згоду на передачу даних, месенджер перестане у них працювати. До цього нововведення передача даних відбувалася за згоди користувача.

Після введення нових правил WhatsApp може передавати Facebook, зокрема, номери телефонів, дані про транзакції, дані про взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій та IP-адресу. Крім того, Facebook може за умовчанням використовувати особисті дані користувачів WhatsApp.

Після цього оголошення користувачі WhatsApp висловили невдоволення. Тому WhatsApp переніс дату оновлення політики конфіденційності

Через оновлення політики конфіденційності у WhatsApp зросла аудиторія Telegram. Вона збільшилася на 100 мільйонів. Також збільшилася кількість користувачів месенджера Signal, зокрема тому, що його порадив встановити Ілон Маск. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі