Із 8 лютого WhatsApp почне передавати персональні дані усіх своїх користувачів компанії Facebook, яка купила месенджер у 2014 році. Якщо до цього часу користувачі не підтвердять свою згоду на передачу даних, месенджер перестане у них працювати.

Звернення WhatsApp до користувачів

Наразі передача даних відбувається за згоди користувача. WhatsApp може передавати Facebook, зокрема, номери телефонів, дані про транзакції, дані про взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій та IP-адресу.

Але в оновлених правилах користування зазначено, що Facebook може  за умовчанням використовувати особисті дані користувачів WhatsApp.

«Як частина компаній Facebook, WhatsApp отримує інформацію від інших компаній Facebook і ділиться з ними своєю інформацією. Ми можемо використовувати інформацію, яку ми отримуємо від них, а вони можуть використовувати інформацію, якою з ними ділимося ми», – йдеться в оновлених правилах.

На таке оновлення політики вже відреагував засновник конкурента WhatsApp – месенджера Telegram – Павло Дуров. Він повідомив, що, зокрема, через таке ставлення користувачі WhatsApp стали активніше переходити в Telegram.

«Я чув, що у Facebook є цілий відділ, який з’ясовує причини популярності Telegram… Я щасливий зекономити Facebook десятки мільйонів доларів та безоплатно відкрити наш секрет: поважайте своїх користувачів», – каже Дуров.

Також після оприлюднення нових правил засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск написав у Twitter: «Використовуйте Signal». Це безкоштовний месенджер, який позиціонує себе як один із найбезпечніших для приватного листування.


У 2020 році Facebook почав об’єднувати чати Messenger та Instagram в єдину систему листування. Також до цієї групи має долучитися WhatsApp.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі