WhatsApp переніс дату оновлення політики конфіденційності, згідно з якою має передавати персональні дані користувачів компанії Facebook, бо є її частиною, ідеться у блозі месенджера.

Таке рішення у WhatsApp прийняли у зв’язку з тим, що після анонсу змін отримали «безліч відгуків від користувачів, які залишилися незадоволеними недавнім оновленням». Тим часом в інтернеті з'явилися «чутки й неправдива інформація». Початок дії нових правил конфіденційності перенесли на 15 травня 2021 року.

«Ми вирішили продовжити термін розгляду й ухвалення наших умов користувачів. Ми не маємо наміру блокувати або видаляти будь-чиї акаунти 8 лютого», – пояснили в компанії.

У WhatsApp переконують, що ні сам месенджер, ні Facebook не мають доступу до особистих повідомлень користувачів і оновлення не порушуватиме ці правила. Також месенджер не бачить місцеперебування користувачів та не ділиться контактами з Facebook.

Оновлення включатимуть нові варіанти, згідно з якими користувачі повинні будуть повідомляти про бізнес на WhatsApp. У месенджері пояснили: поки що не всі купують у WhatsApp, але у майбутньому ця ситуація може змінитися і «користувачам буде корисно знати про наші нові послуги».

WhatsApp планує з’ясувати, як з’явилася дезінформація про плани порушити конфіденційність та безпеку.


9 січня 2021 року WhatsApp повідомив, що почне передавати персональні дані користувачів компанії Facebook, яка купила месенджер у 2014 році. Якщо до цього часу користувачі не підтвердять свою згоду на передачу даних, месенджер перестане у них працювати.

Передавати WhatsApp може реєстраційні дані акаунту, зокрема, номер телефону, дані про транзакції, про взаємодію з іншими користувачами, інформацію про пристрій, IP-адресу тощо.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі