Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» зони, розширивши його з 74 до 80.

До «червоної» зони потрапили країни-сусіди України: Словаччина, Польща, Румунія, Білорусь, Угорщина, Модова. Також у переліку Португалія, Ізраїль, Іспанія, Чорногорія, Чехія, Словенія, США, Велика Британія, Латвія, Литва, Швеція, Франція, Нідерланди, Швейцарія, Італія, Бельгія, Грузія, Австрія, Німеччина, Канада.

У «зелену» зону віднесли Туреччину, Єгипет, Болгарію, Фінляндію, Грецію, Японію, Індію, Норвегію, Кубу, Домінікану.


29 січня 2021 року в списку «червоної» зони було 74 країни.

Загалом міністерство оцінює ситуацію в 194 країнах, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я. До «червоної» зони зараховують країни, де показник активних випадків захворювання на COVID-19 є вищий, ніж в Україні. Станом на 22 січня в нашій країні цей показник становить 169,7.

Після повернення з країн «червоної» зони громадяни України мають самоізолюватися або зробити тест на COVID-19. Чинні правила в’їзду українців до всіх країн світу можна перевірити на карті МЗС.

Громадяни України до 30 квітня 2021 року зможуть подорожувати до Болгарії за наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19. А українці, які в’їжджають до Польщі, можуть не йти на обов’язковий карантин за наявності негативного тесту на коронавірус.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі