Громадяни України з 29 січня до 30 квітня 2021 року зможуть подорожувати до Болгарії за наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19, повідомили в посольстві України в Болгарії.

Для вїзду в країну необхідна довідка про негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, зроблений за 72 години до перетину кордону.

У документі мають бути вказані особисті дані згідно з паспортом громадянина України для виїзду за кордон, відомості про лабораторію (назва, адреса та контактні дані, дата проведення тестування), а також прописаний латиницею метод (PCR) і негативний результат (Negative).

Болгарія також вимагатиме ПЛР-тести в мандрівників із країн ЄС і Шенгенської зони, Австралії, Канади, Грузії, Білорусі, Туреччини та ще низки країн.


Станом на 22 січня Міністерство охорони здоровя віднесло Болгарію до країн «зеленої» зони. Після повернення з неї громадянам України не потрібно йти на самоізоляцію чи здавати тест на коронавірус. 

Державна авіаційна служба оприлюднила список 29 курортних місць, куди авіакомпанії зможуть виконувати рейси у 2021 році.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі