Міністерство охорони здоров’я оновило список країн «червоної» зони для мандрівників, розширивши його з 68 до 74.

До «червоної» зони потрапили Польща, Австрія, Чехія, Румунія, Естонія, Ізраїль, Грузія, Італія, Франція, Нідерланди, Німеччина, Угорщина, Чорногорія, Іспанія, Португалія, Данія, Бельгія, Аргентина, Канада, Кіпр, США, Білорусь, Росія, Литва, Латвія та Швеція.

Інформація щодо країн із значним поширенням COVID-19. Зображення: МОЗ України

У «зеленій» зоні перебувають Норвегія, Болгарія, Фінляндія, Єгипет, Туреччина, Молдова, Індія, Мексика, Греція, Японія, Ісландія, Таїланд, Індонезія, Австралія, В’єтнам, Монголія, Пакистан та інші. 

Загалом міністерство оцінює ситуацію в 194 країнах, які є членами Всесвітньої організації охорони здоров’я. До «червоної» зони зараховують країни, де показник активних випадків захворювання на COVID-19 є вищий, ніж в Україні. Станом на 22 січня в нашій країні цей показник становить 169,7.

Після повернення з країн «червоної» зони громадяни України мають самоізолюватися або зробити тест на COVID-19. Чинні правила в’їзду українців до всіх країн світу можна перевірити на карті МЗС.


Громадяни України до 30 квітня 2021 року зможуть подорожувати до Болгарії за наявності негативного ПЛР-тесту на COVID-19. А українці, які в’їжджають до Польщі, можуть не йти на обов’язковий карантин за наявності негативного тесту на коронавірус.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі