Журнал Time назвав двох людей 2020 року. Ними стали обраний президент США Джо Байден і віцепрезидентка Камала Гарріс.

Джо Байдена обрали президентом США з найвищою явкою на виборах протягом останніх ста років. Він отримав 81 мільйон голосів. Байден може стати першим після Лінкольна, хто став президентом у той момент, коли життєздатність країни під питанням, пише Time.

Джо Байден / Facebook

Камала Гарріс стане першою жінкою-афроамериканкою на посту віцепрезидентки. Автори рейтингу пишуть, що Байден і Гарріс покажуть приклад емпатичного управління країною.

Камала Гарріс / Facebook

У листопаді 2020-го Джо Байден здобув перемогу на президентських виборах у США, він стане 46-м президентом в історії Сполучених Штатів. У віці 78 років Байден стане найстаршим чоловіком, обраним президентом США. Віцепрезиденткою стане Камала Гарріс – перша американка індійського походження на посаді.

Журнал Time також представив список найвпливовіших людей 2020 року. Серед найвпливовіших людей – багато активістів. Зокрема, засновники руху BlackLivesMatter Алісія Гарза, Опал Тометі та Патрісс Каллорс, а також японка Шиорі Іто, яка символізує рух MeToo в країні. Серед політиків у списку Time відзначили президента США Дональда Трампа, голову КНР Сі Цзіньпіна, концлерку Німеччини Ангелу Меркель і кандидата в президенти США Джо Байдена.

У 2020 році Time уперше обрав «Дитину року». Нею стала 15-річна науковиця зі США Гітанджалі Рао.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Камала Гарріс / Facebook