Журнал Time представив список найвпливовіших людей 2020 року.

У списку п’ять категорій. Кожну з них очолили:

 «Новатори» – американська реп-виконавиця Megan Thee Stallion (справжнє ім’я – Меган Джовон Рут). Відома платиновим хітом Hot Girl Summer.

«Діячі мистецтва» – канадський співак The Weeknd. Відзначили новий альбом виконавця After Hours.

 «Лідери» – американський лікар, лікар-консультант шести президентів Білого дому Ентоні Фочі. Коли розпочалася пандемія COVID-19, він став лідером боротьби з вірусом у США.

 «Титани» – афроамериканська акторка Ґабріель Юніон. Активістка за інклюзивність. Зокрема, виступає за права темношкірих жінок і дівчат, а також квір-спільноти та транссексуалів.

 «Кумири» – нью-йоркська медсестра Емі О’Салліван. Вона лікувала першого хворого на COVID-19 у лікарні Нью-Йорка, який став першою смертю в місті. Через кілька днів Емі теж захворіла, пройшла інтубацію, провела чотири дні на апараті штучної вентиляції легенів, але повернулася знову на роботу.

Серед найвпливовіших людей багато активістів. Зокрема, засновники руху BlackLivesMatter Алісія Гарза, Опал Тометі та Патрісс Каллорс, а також японка Шиорі Іто, яка символізує рух MeToo в країні. Рух виник у 2017 році як осуд сексуального насильства й домагань у результаті скандалу та звинувачень кінопродюсера Гарві Вайнштейна.

Серед політиків у списку Time відзначили президента США Дональда Трампа, голову КНР Сі Цзіньпіна, концлерку Німеччини Ангелу Меркель і кандидата в президенти США Джо Байдена.


 Американський журнал Time назвав сто найвпливовіших жінок століття та присвятив кожній обкладинку. Протягом 72 років журнал обирав «Людей року», але частіше ними ставали чоловіки, а не жінки. У проєкті «Жінки року» Time хоче висвітлити впливових жінок, які часто були в тіні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі