Джо Байден здобув перемогу на президентських виборах у США, він стане 46-м президентом в історії Сполучених Штатів. Офіційних результатів голосування наразі немає, але, за проєкціями The New York Times, The Washington Post, NBC News і BBC, Байден здобув 273 голоси виборників, яких достатньо для фіксації перемоги.

«Америко, для мене це честь – бути обраним лідером нашої великої країни. Перед нами копітка робота, але я обіцяю вам, що буду президентом усіх американців – незалежно від того, голосували ви за мене чи ні», – заявив Байден у Twitter. 

Вирішальним штатом для фіксації перемоги на виборах стала Пенсільванія – рідний штат Байдена. Після підрахування голосів у штаті кампанія представника Демократичної партії отримала 20 голосів виборників. Таким чином Байден здобув 273 голоси, на три більше, ніж необхідно для перемоги.

Інавгурація президента Сполучених Штатів традиційно відбувається в січні. У віці 78 років Байден стане найстаршим чоловіком, обраним президентом США. Віцепрезиденткою стане Камала Гарріс – перша жінка, перша афроамериканка та перша американка індійського походження на посаді. 

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ОбкладинкаGage Skidmore / Wikimedia