Про те, чи будуть запроваджувати в Україні повний локдаун, повідомлять через тиждень. Саме тоді стане відомо, який ефект дав карантин «вихідного дня», пояснив заступник керівника ОП Кирило Тимошенко.

Зараз немає чіткого показника граничної кількості нових випадків інфікування за добу, за якого можливий колапс медичної системи, каже він. У цій ситуації має значення, скільки хворих одужує в лікарнях. Це допоможе зіставити показники кількості заражень і вільних місць у медзакладах, додав Тимошенко.

Якщо ж локдаун вирішать запровадити, обіцяють заздалегідь повідомити. 


 27 листопада 2020 року в Україні виявили 16 218 нових випадків коронавірусу. Це рекорд із початку пандемії.

На зимові свята в Україні можуть ввести локдаун. Уряд готується до всіх можливих сценаріїв розвитку пандемії COVID-19.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що в Україні потрібно негайно запроваджувати локдаун тривалістю три або чотири тижні. Локдаун можна запровадити, як тільки будуть готові механізми програми компенсації.

З 25 листопада 2020 року набрала чинності постанова, згідно з якою уряд повинен завчасно попереджати про посилення карантину, за 7 днів до початку дії карантинних обмежень.

Карантин «вихідного дня», який запровадили в Україні 11 листопада 2020 року, передбачає, що в суботу та неділю не працюють заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ. 28 та 29 листопада 2020 року – останні вихідні, коли діє цей карантин.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі