З 25 листопада 2020 року набрала чинності постанова, згідно з якою уряд повинен завчасно попереджати про посилення карантину.

Це стосується таких карантинних обмежень:

 регулярних і нерегулярних перевезень пасажирів автомобільним, залізничним транспортом, міським електротранспортом, метро,

 навчання в школах та університетах, 

 роботи закладів у сфері культури,

 роботи кінотеатрів,

 роботи та приймання відвідувачів у закладах громадського харчування (бари, ресторани, кафе),

 роботи торговельно-розважальних центрів,

 роботи закладів у сфері торговельного й побутового обслуговування населення,

 покидання місця свого проживання.

Якщо уряд вирішить запровадити хоча б одне із цих обмежень, має інформувати населення за 7 днів до початку його дії.

У разі введення двох і більше обмежень уряд має внести у Верховну Раду законопроєкт про надання держпідтримки та пільг населенню та суб’єктам господарювання, на яких негативно впливають обмеження. Це потрібно зробити також мінімум за 7 днів до початку дії обмежень.


 17 листопада 2020 року Верховна Рада проголосувала за зобов’язання Кабміну повідомляти населення про карантин завчасно. За рішення проголосували 303 нардепи.

Україну чекає жорсткий локдаун, якщо карантин «вихідного дня» не буде дієвим, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Карантин «вихідного дня», який запровадили в Україні 11 листопада 2020 року, передбачає, що в суботу та неділю не працюють заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ. 28 та 29 листопада 2020 року – останні вихідні, коли діє цей карантин. 

Міністр культури Олександр Ткаченко пропонує запланувати двотижневий локдаун в Україні на новорічні свята. На Різдво та Новий рік варто відмовитися від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі