Уряд готується до всіх можливих сценаріїв розвитку пандемії COVID-19, зокрема до введення карантину на зимові свята, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

«Про введення більш жорстких заходів зараз не ідеться. Але ми розуміємо, що кінець грудня та початок січня – період новорічних свят. Це зустрічі, ярмарки, тісні контакти між людьми. І все це може дати значний поштовх до сплеску хвороби, якого медична система може не витримати», – пояснив прем’єр.


11 листопада в Україні скасували «адаптивний» карантин і ввели загальнодержавний, який передбачає обмеження «помаранчевої» карантинної зони на всій території країни. Водночас ввели «карантин вихідного дня»: у суботу та неділю відвідувачів не мають права приймати, зокрема, заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ.

14–15 листопада через порушення «карантину вихідного дня» в Україні правоохоронці склали 1960 адмінпротоколів і відкрили дев’ять кримінальних проваджень.

 ФОПи та наймані працівники, які втратили роботу через карантин, зможуть отримати по 8 тисяч гривень, якщо відповідний законопроєкт підтримає Верховна Рада.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі