Повний локдаун в Україні можуть увести за умови 30 тисяч нових хворих на коронавірус за добу, повідомляє УП із посиланням на міністра охорони здоров’я Максима Степанова.

У статистиці захворювання на COVID головне – це кількість людей, які госпіталізуються, пояснив міністр. За 30 тисяч нових хворих за добу можливий локдаун медичної системи, пояснив Степанов. Саме тоді вимагатимуть більш жорсткого карантину.


 У липні 2020 року МОЗ не розглядало можливості локдауну. Міністр охорони здоров’я заявив, що повертати суворий карантин в Україні не будуть, навіть якщо показник кількості активних хворих перевищить 60 осіб на 100 тисяч населення.

 11 листопада 2020-го в Україні скасували «адаптивний» карантин і ввели загальнодержавний, який передбачає обмеження «помаранчевої» карантинної зони на всій території країни. Водночас ввели «карантин вихідного дня»: у суботу та неділю відвідувачів не мають права приймати, зокрема, заклади громадського харчування, спортивні зали та ТРЦ.

 Зрештою, Кабмін вирішив, що Україна посилить карантинні обмеження й запровадить жорсткий локдаун, якщо карантин «вихідного дня» не дасть результатів.

 21 листопада 2020 року виявили рекордну за весь час пандемії кількість нових хворих на коронавірус – 14 580 нових випадків.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі