Повертати суворий карантин в Україні не будуть, навіть якщо показник кількості активних хворих перевищить 60 осіб на 100 тисяч населення. Про це на брифінгу сказав глава МОЗ Максим Степанов, відповідаючи на питання, чи будуть повертати суворий карантин в Україні.

Він пояснив, що показник активних хворих на 100 тисяч населення (Україна наблизилася до нього – 59,7 осіб на 100 тисяч) стосувався лише проведення ЗНО й розраховувався раніше.

«Хочу нагадати: ми знаходимося в умовах адаптивного карантину, коли залежно від епідситуації в тому чи тому регіоні вживаються конкретні обмежувальні заходи або пом’якшуються обмежувальні заходи. Є загальні обмежувальні заходи, які стосуються правил поведінки: користування масками, антисептики, соціальна дистанція, проведення різних заходів за кількістю осіб, а є конкретно по регіону в умовах адаптивного карантину», – пояснив Степанов.

Зараз в Україні 11 регіонів, де показники захворюваності на COVID перевищують допустимі – там карантин посилили. Найскладніша ситуація нині у Волинській, Закарпатській, Львівській і Рівненській областях, додав глава МОЗ.


Через негативну динаміку захворюваності на коронавірус у Києві знову посилили карантин: кафе, ресторани й кінотеатри зможуть працювати лише до 22:00.

 З 1 липня уряд запровадив штрафи за перебування без маски в закладах і транспорті: штрафуватимуть (складатимуть адмінпротокол) як тих, хто не одягає маску, так і власників відповідних установ, закладів чи засобів транспорту. 

Україна може «опинитися на межі» через стрімке зростання захворюваності на коронавірус, кажуть у ВООЗ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі