Мінекономіки підтримує передачу Гостиного двору в комунальну власність, повідомив директор Департаменту публічної власності Мінекономіки Олександр Максимов на пресконференції в «Укрінформі».

30 вересня буде готовим відповідний проєкт рішення, сказав Максимов.

Після цього Мініекономіки, Мін’юст, Міністерство фінансів і Фонд держмайна України мають напрацювати спільну позицію щодо Гостинного двору, додав він.


Раніше Гостиний двір намагалися перетворити на торговельний центр, але будівництву перешкодили кияни. Компанія «Укрреставрація», яка розпочала реконструкцію Гостиного двору 2012 року, але заморозила роботи за рішенням суду, заявляла про готовність викупити будівлю, якщо буде рішення про її приватизацію державою.

У червні 2017 року повідомляли, що будівля Гостиного двору перебуває в аварійному стані й пішла тріщинами.

 У листопаді 2017-го депутати Київради вирішили звернутися до уряду з проханням передати Гостиний двір у комунальну власність Києва. Оскільки ремонт і реставрація будівлі за кошти бюджету міста можлива лише після передачі їх з державної до комунальної власності.

 У лютому 2018 року Гостиний двір повернули у власність Фонду державного майна. Після цього Київрада отримала змогу клопотати про передачу будівлі Гостиного двору в комунальну власність міста для реконструкції.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна