Депутати Київради звернуться до уряду з проханням ініціювати передачу Гостиного двору та будинку Сікорського у комунальну власність Києва.

У КМДА пояснюють, що центральні органи виконавчої влади, які є балансоутримувачами, не мають грошей на порятунок будівель, які перебувають в аварійному стані та потребують реставрації.

«Ці об’єкти знаходяться в столиці і до нас надходить багато звернень від стурбованих киян, громадських організацій з приводу того, щоб ми забезпечили їх належне функціонування. Проте вони не є в комунальній власності, тому місто нічого зробити не може. Прийнявши це рішення, ми декларуємо, що готові прийняти їх у комунальну власність і зберегти їх призначення», – зазначила співавтор проекту рішення, депутат Київради Ганна Старостенко.

У КМДА зазначають, що проведення консерваційних та протиаварійних робіт з подальшою реставрацією за рахунок коштів бюджету міста можливо лише після передачі їх з державної до комунальної власності міста.

«Гостиний двір, який київська громада захистила від перетворення в торговельно-офісний центр з парковкою, та будинок Сікорського, де спроектував перший вертоліт всесвітньо відомий авіаконструктор Ігор Сікорський, потребують якомога скорішого проведення консерваційних та протиаварійних робіт з подальшою реставрацією», – йдеться в повідомленні.

Крім того, міська влада проситиме передати до комунальної власності ще два об’єкти: Національний цирк України та Палац спорту.

Відповідне рішення підтримали 86 депутатів. Далі Київрада має намір звернутись з відповідним клопотанням до Кабміну та Фонду держмайна.

Фото: Marina Solovyeva