Із 21 вересня в Україні діятиме оновлене епідемічне зонування. Київ залишається в «помаранчевій» зоні, повідомив міністр уряду Олег Немчинов.

Це рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Помаранчевий» рівень небезпеки у 85 районах і містах, «жовтий» – у 235, інша територія – «зелена» зона.

До «ЧЕРВОНОЇ» зони потрапили:

 місто Чоп Закарпатської області;

 Перемишлянський і Пустомитівський райони Львівської області;

 місто Бережани, Заліщіцький, Збаразький і Тернопільський райони Тернопільської області;

 місто Славута та Волочиський район Хмельницької області;

 місто Канів Черкаської області;

 Герцеївський і Кельменецький райони Чернівецької області;

 місто Ніжин і Носівський район Чернігівської області.

Змінилися критерії поділу на епідемічні зони. Зокрема, «червоний» рівень встановлюють, якщо захворюваність на COVID-19 у регіоні перевищує середній показник по країні в понад 5 разів або в разі завантаженості понад 75% ліжок у лікарнях регіону протягом 5 днів поспіль.

У «помаранчевій» зоні ввели обов’язкове розміщення інформації на вході до всіх закладів про площу та максимально можливу кількість відвідувачів. 


 Із 14 вересня Київ перебував у «помаранчевій» карантинній зоні через зростання кількості хворих на коронавірус. Також у «помаранчеву» зону потрапила Вінниця. Перебування в «помаранчевій» зоні означає, що там забороняють роботу хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів, обмеження масових заходів (одна людина на 20 м², і не більше 100 осіб). Також діють усі обмеження «зеленої» та «жовтої» зон.

 З 1 серпня в Україні регіони поділили на декілька карантинних зон за рівнем поширення коронавірусу: зелену, жовту, помаранчеву та червону. Найжорсткіші обмеження в «червоній» (зокрема, заборона роботи транспорту). Залежно від кількості інфікованих обмеження мають послаблювати чи посилювати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі