Із 14 вересня Київ буде в «помаранчевій» карантинній зоні через зростання кількості хворих на коронавірус. Також у «помаранчеву» зону потрапить Вінниця.

Це рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомили в уряді.

Перебування в «помаранчевій» зоні означає, що там заборонять роботу хостелів, спортзалів, закладів культури, нічних клубів і обмеження масових заходів (одна людина на 20 м², і не більше 100 осіб). Також діють усі обмеження «зеленої» та «жовтої» зон.

Для закладів громадського харчування додаються обмеження на прийом відвідувачів (не більш як на 50 % посадкових місць у приміщенні закладу).

До «червоної» зони, як і минулого тижня, віднесуть міста Івано-Франківськ, Чернівці та Тернопіль. Також туди потрапляють міста Чоп, Канів, Ніжин, Славута й Ізмаїл.

У Києві наразі вже понад 16 тисяч випадків коронавірусу з початку епідемії: останні 2 тижні щодня фіксують понад 200 нових хворих.


З 1 серпня в Україні регіони поділили на декілька карантинних зон за рівнем поширення коронавірусу: ЗЕЛЕНУ, ЖОВТУ, ПОМАРАНЧЕВУ та ЧЕРВОНУ. Найжорсткіші обмеження в «червоній» (зокрема, заборона роботи транспорту). Залежно від кількості інфікованих обмеження мають послаблювати чи посилювати.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі