Два будинки, спроєктовані українською студією Sergey Makhno Architects, дійшли до фіналу міжнародної премії SBID International Awards від Товариства британського дизайну.

Будинки Shkrub House і Futago House визнані кращими в категорії «Житловий будинок», до шортлиста якої потрапили 19 проєктів.

SBID International Design Awards вважається однією з найпрестижніших нагород у напрямі архітектури та дизайну інтер’єрів у світі. Її проводить The Society of British and International Design (SBID), яка здійснює акредитацію в індустрії дизайну інтер'єру у Великій Британії та представляє Співтовариство професіоналів в області дизайну.

Shkrub House виконаний у сучасному українському стилі, має очеретяний дах, а стіни всередині будинку оздоблені в техніці, яку наші предки використовували в хатах-мазанках. Він уже виграв золото премій International Design Awards та A’ Design & Competition, гран-прі українського конкурсу «Інтер’єр року» та потрапив у лонглист Dezeen Awards 2020.

Futago House складається із двох симетричних бетонних консольних кубів, які ніби повисли над землею. Його побудували у 2020 році та ще не показували широкій громадськості.

«В умовах пандемії робота багатьох дизайнерів була призупинена або ускладнена, але сфера дизайну інтер’єрів залишається відносно стабільною. Цього року міжнародна премія SBID International Awards отримала рекордну кількість заявок», – кажуть організатори конкурсу.

Переможців назвуть 23 жовтня 2020 року. Третій етап конкурсу включає глядацьке голосування. Проголосувати за Shkrub House або Futago House можна на сайті премії до 30 вересня.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: © Сергій Кадулін, 2020 / для Sergey Makhno Architects