Студія дизайну ти архітектури Sergey Makhno Architects перемогла на українському конкурсі «Інтер’єр року 2019».

Компанія отримала гран-прі за проєкт «Дім Шкруба» − будинок у передмісті Києва, виконаний у сучасному українському стилі.

Будинок має очеретяний дах та оздоблений деревом фасад. Дерево використали повторно, для цього розібрали старі хати.

Стіни будинку виконали із глини, інтер’єр доповнили керамікою та живописом. З меблів тут гуцульський стіл 1935 року та мисник на кухні.

«Я дійсно щасливий, що цю відзнаку отримав проєкт, який фактично «зшитий» з українських традицій. Цим міжнародне журі ще раз підтвердило, що ми можемо бути цікаві світу тільки, якщо будемо самими собою. Коли я вперше відвідав Японію і побачив, як вони цінують свою спадщину, зрозумів, що українська культура — також надзвичайно багата, але ми не завжди вміємо її цінувати», — розповідає засновник і керівник студії Сергій Махно.

Sergey Makhno Architects вже вп’яте отримує нагороду на конкурсі: раніше студія також отримувала гран-прі конкурсу та перемоги у номінаціях.


Конкурс «Інтер’єр року» влаштовують щороку з 2009 року. Цього року церемонія нагородження відбулася 6 грудня у КВЦ «Парковий». Серед журі:  Річард Хаттен (Нідерланди), Маталі Красе (Франція) та Паола Навоне (Італія).

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Sergey Makhno Architects