Будинок українського архітектора та дизайнера Сергія Махна «Дім Шкруба», розташований у Козині під Києвом, отримав головну нагороду міжнародного конкурсу International Design Awards.

«Наш «Дім Шкруба» отримав «золото» міжнародного конкурсу International Design Awards. Перше у цій нагороді для студії і цьогоріч – єдине для українців», – написав Махно в Instagram.

Додав, що нагороду отримав на 17-й день народження студії Sergey Makhno Architects – саме у цей день, 24 січня, 17 років тому дизайнер зареєстрував підприємство.

International Design Awards – міжнародна премія в галузі дизайну, створена для визнання, відзначення і просування «дизайнерів-провидців», а також для пошуку нових талантів у галузі архітектури, інтер'єру, графіки та дизайну.


 У жовтні 2019 року видання Dezeen написало про інтер’єр «Дім Шкруба», у грудні студія Махна перемогла на українському конкурсі «Інтер’єр року 2019» за інтерєр будинку.

 Дах будівлі вкритий солом'яною покрівлею. Всередині – масштабна колекція української кераміки, є навіть стіни, суцільно вкриті керамічною плиткою. Будинок називається «Шкруб», тому що так подружжя Махно називають одне одного, пояснює архітектор.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

ФОТО: Сергій Кадулін для Sergey Makhno Architects