Компанія Uber у 2020 році заробила на доставці їжі більше, ніж на пасажирських перевезеннях (на таксі), пише TechCrunch.

Доходи від перевезень у 2020-му році впали на 73% й склали 3,05 мільярда доларів проти 12,18 мільярда за період 2019 року.

Водночас виручка від доставки їжі зросла більш ніж удвічі – +113% (6,96 мільярда доларів проти 3,38 мільярда, як порівняти з тогорічним періодом).

Відтак доставка їжі принесла компанії вдвічі більше, ніж перевезення. «Бізнес Uber з доставки їжі приносить набагато більше від валових транзакцій. Однак Uber має кращу швидкість отримання (коштів) від поїздок на таксі», – пише TechCrunch.

Загальна виручка компанії з урахуванням утрат за перше півріччя 2020-го впала на 29% і досягла $2,18 мільярда (за аналогічний період минулого року Uber заробила $3,17 мільярда).


 Uber Eats почав роботу в Україні влітку 2018 року. З моменту запуску сервіс працював у шести містах (Києві, Львові, Одесі, Харкові, Дніпрі та Вінниці) і співпрацював із більш ніж 1 500 партнерами-ресторанами у всій Україні. У червні цього року Uber Eats припинив роботу в Україні.

Читайте великий гід київськими сервісами доставки й закладами, які продовжують працювати на доставку та скільки заробляє кур’єр Uber Eats.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі