З 17 березня через карантин в Україні обмежили роботу закладів харчування. Частина київських закладів припинила працювати повністю, зачинивши двері та відправивши персонал у відпустку. Наприклад, це Kyiv Food Market, «Молодість» і ресторани мережі La Famiglia (Vino e Cucina, Vero Vero, «Хуторець на Дніпрі»), а також ресторани Chang, «Чічіко», Fishkultura, Forever Young і «Реберня на Узвозі». Частина продовжила роботу, але без гостей. Ці заклади переорієнтувалися на видачу замовлень з собою та доставку.

Редакція The Village Україна збирає великий гід київськими сервісами доставки і закладами, які продовжують працювати на доставку.

Підпишись на Telegram-канал Тестовий режим – дізнавайся про нові заклади міста першим.

Сервіси


Uber Eats

Що це: підрозділ компанії Uber. Uber Eats працює в екосистемі компанії, для використання сервісу потрібен обліковий запис Uber. В Україні Uber Eats запустили в лютому 2019 року. До 31 березня в сервісі діє безкоштовна доставка за промокодом KyivDeliveryMarch.


Зона доставки: центр Києва, частково лівий берег

Де ще працює: Львів, Одеса, Харків

Вартість: від 30 гривень

Де завантажити: AppStore, Google Play

Glovo

Що це: міжнародний сервіс кур’єрської доставки, який доставляє не лише готову їжу, а й продукти та інші замовлення. Заснували сервіс 2015 року, в Україні він працює з жовтня 2018-го. На час карантину в Glovo ввели можливість безконтактної доставки.


Зона доставки: центр Києва, Дніпровський район, частина Дарницького району, Вишневе

Де ще працює: Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Черкаси, Миколаїв, Вінниця, Чернігів, Херсон, Чернівці, Запоріжжя, Полтава, Житомир, Івано-Франківськ, Суми

Вартість: від 30 гривень (залежить від замовлення)

Де завантажити: AppStore, Google Play

Raketa

Що це: український сервіс доставки, який почав роботу в 2018 році. Особливість Raketa – перша в Україні «темна кухня», тобто власна кухня, яка працює тільки на замовлення. На час карантину в сервісі ввели можливість безконтактної доставки.


Зона доставки: Київ

Де ще працює: Львів, Одеса, Харків, Дніпро, Вінниця

Вартість: безкоштовно

Де завантажити: AppStore, Google Play

Menu.ua

Що це: міжнародна компанія, заснована у Вірменії, яка придбала українського оператора Eda.ua у 2019 році. Також працює на ринках Вірменії, Грузії та Білорусі.


Зона доставки: центр Києва

Де ще працює: Дніпро

Вартість: безкоштовно

Де завантажити: AppStore, Google Play

«Экипаж Сервис»

Що це: українська компанія, яка працює на ринку понад сім років. Діє у 28 містах України, включно з околицями Києва: це Вишневе, Ірпінь, Буча та Вишгород.


Зона доставки: Київ та околиці

Де ще працює: Львів, Одеса, Дніпро, Харків та ще понад 20 міст України

Вартість: безкоштовно

ЛІнк

Мережі ресторанів


Мережа закладів рестораторів Сергія та Євгена Гусовських «Ресторани Гусовських» («Шоті», Adelle, Liberty Diner) припинила приймати гостей після оголошення карантину, але продовжує працювати щодня з 12:00 до 22:00 на доставку та замовлення з собою. Приймають замовлення через сервіси доставки й у телефонному режимі.

Заклад «Любимый Дядя» продовжує працювати в режимі самовивозу та в сервісі Glovo з 10:00 до 20:00. Окреме меню також запустив ресторан «Італійська редакція». Ще один заклад компанії First Line «Жизнь замечательных людей» пішов на карантин.

Фудхол Bro Market від засновників Mimosa Brooklyn Pizza в одному приміщенні з «Чашкою» був змушений тимчасово зупинити роботу через карантин за кілька днів після початку роботи. Але заклад, що поєднує формати Slice із піцою, Sush із суші та «Люся» з паназійськими стравами, почав приймати замовлення на доставку за номером 066 040 70 69 і в сервісах Uber Eats, Glovo та Raketa, коментує The Village Україна співзасновник Ігор Сухомлин. Окрім того, Uber Eats, Glovo та Raketa доставляють суші із закладу власників Fish & Pussycat, а окрему доставку запустили для Mimosa Brooklyn Pizza.

«Сім’я ресторанів Дмитра Борисова» продовжує роботу на доставку у кафе Philadelphia на вулиці Шота Руставелі, ресторані «Барсук» на Печерську (по всьому місту) та Mushlya Cafe на Русанівці й Оболоні відповідно.

Мережа «Черноморка» і моноформат «Анчоусна» перейшли на режим доставки. Замовлення виконують на правому і лівому березі, на страви у форматі take-away пропонують знижку 20%.

Бургерна The Burger і кафе The Cake працюють з сервісами Uber Eats та Raketa – з 09:00 до 22:00. Також пропонують опцію самовивозу.

Ресторан Holy Burger працює з сервісами Glovo та Raketa – з 10:00 до 22:00. Також пропонують опцію самовивозу.

Мережа «This Is Пивбар» пропонує власну доставку, пиво пропонують за собівартістю.

Фішбар «Рыба Пила» пропонує безкоштовну доставку на сайті, на замовлення із собою роблять знижку 20%.

Заклади «Тайский Привет», «Вьетнамский Привет» і «Китайский Привет» рестораторів Міші та Даші Кацуріних також перейшли на режим доставки. Тепер тайський і китайський формати власників доступні в сервісах Uber Eats і Glovo, також доставку можна замовити телефоном. Кацурін каже, що сам почне доставляти замовлення.

Мережа Tarantino Family (Murakami, Spezzo, «Хачапурі і вино») пішла на карантин, але 15 закладів компанії продовжують роботу в режимі самовивозу та безкоштовної цілодобової доставки.

Заклади без прив’язки до національної кухні


Ресторан Under Wonder почав працювати з сервісом доставки Raketa, замовлення приймають з 10:00 до 22:00. Із Raketa також співпрацює кафе «Вино і люди».

Громадський ресторан Urban Space 500 співпрацює із сервісом доставки Uber Eats. У межах Києва доставляють замовлення від 600 гривень. До звичного меню додали сендвічі та спрінг-роли. Також є можливість придбати подарункові сертифікати.

Кафе Zigzag користується послугами сервісу Uber Eats, а також пропонує власну доставку Шевченківським районом. При замовленні цілих пирогів роблять знижку 20%.

Необістро «Асамблея» розширило зону доставки в сервісі Uber Eats і зменшило ціни на основні позиції. Додають, що якщо ви не потрапляєте в зону доставки Uber Eats, то є можливість замовити індивідуальну доставку.

Кафе «Косатка» готує страви у форматі take-away з 09:00 до 21:00. Інше кафе власників «Джакузі» працює з пішою доставкою в радіусі кілометра від Великої Житомирської, замовлення приймають за номером 066 970 01 32.

Кафе White Noise у готелі Bursa запустило безкоштовну доставку по центру Києва та опцію take-away з новим меню. Працює в цьому режимі заклад з 09:00 до 21:00. Замовлення – через сайт.

Мережа кафе Honey пропонує власну доставку страв і десертів.

Заклад Bali Bowl Cafe перейшов на режим доставки: офіціанти кафе тепер працюють як кур’єри, доставляють боули, морозиво власного виробництва та рослинне молоко.

Бар «Бездельники» приймає замовлення на take-away, через сервіс Glovo доставляють, наприклад, пітаки та коктейлі в пляшках.

Мережа пирогових «Пироги і друзі» пішла на карантин, але приймає замовлення на доставку.

Мережа закладів «здорового фастфуду» MOMO співпрацює з Uber Eats і Raketa.

Сервіс Eat Easy пропонує власну безконтактну доставку. Зокрема, раціони на день та окремі страви.

Моноформат боулів Bowl приймає замовлення на доставку за номером 099 017 09 55. Окрім боулів і сендвічів, пропонують смузі та каву.

Гастроспільнота Foodies запустила доставку страв, а також продуктів і напоїв. Доставляють наступного дня після замовлення, в комплекті овочі з Житнього ринку, випічка Bakehouse, хамон і кава. Продукти можна обирати тут. Серед страв щодня 5-6 нових позицій на зразок гречки з яйцем, гратену з коренеплодами та шпинатом і лінивих вареників.

Заклади національної кухні


Ramen vs Marketing відновили власну доставку. Замовлення приймають на сайті чи в соцмережах і надсилають наступного дня: обіцяють віддавати з 12:00 до 15:00 за умови замовлення до 21:00 попереднього дня. З суботи запустять доставку чотири рази на день (13:00, 15:00, 17:00, 19:00). Мінімальна вартість доставки – 500 гривень. Окрім того, раменні на Печерську та Шулявці працюють у форматі take-away.

Кафе близькосхідної кухні «Альтруіст» працює з Uber Eats, Glovo та Raketa. Окрім того, спільно з благодійним фондом «Жизнелюб» дає можливість додати до замовлення пожертвування на суму 150 гривень. На ці гроші куплять продукти першої потреби для людей похилого віку.

Ресторан індійської кухні Himalaya працює на доставку з 11:00 до 22:00, співпрацює з Uber Eats, Glovo, Raketa та Menu.ua. Кафе Balu, своєю чергою, працює з Uber Eats і Glovo, також приймає замовлення через соцмережі. На take-away – знижка 20%.

Ресторан нової української кухні «100 років тому вперед» працює з Uber Eats і Glovo, доставляють з 12:00 до 22:00. Також замовлення можна оформити через Google-форму. Окрім того, ресторан влаштовує «звані вечері онлайн».

Ресторан української кухні Sho працює з Uber Eats і Raketa, доставляють з 09:00 до 22:00.

Ресторан китайської кухні BAO працює з сервісами Glovo, Raketa та Royal Service, а також у режимі take-away.

Ресторан паназійської кухні Kitaika працює з власною доставкою та Glovo. Уже пропонують курку, рис і локшину, трохи пізніше додадуть страви холодного цеху на зразок салатів.

Ресторани кримськотатарської кухні Musafir працюють із сервісами Uber Eats і Glovo, а також у режимі take-away.

Мережа закладів кримськотатарської кухні Sofra працює з Uber Eats, Glovo та Menu.ua. При замовленні телефоном обіцяють комплімент від закладу.

Ресторан японської кухні Fujiwara Yoshi пропонує власний сервіс доставки. На період карантину на всі позиції діє знижка 15%, у центрі Києва доставка безкоштовна.

Ресторан індонезійської кухні 17.804 Indonesian Social Kitchen працює з Uber Eats і Glovo. Знижка на take-away – 30%.

Ресторан паназійської кухні Spicy NoSpicy працює з Uber Eats і планує під’єднати Glovo та Raketa. Також пропонує доставку заклад Odessa від власників, розташований поряд.

Бістро з азійською їжею WhaiThai співпрацює із сервісами доставки Uber Eats і Raketa, а ще через Telegram-бот із мінімальною вартістю доставки 200 гривень. Замовлення приймають також у соцмережах закладу, пропонують доставляти замовлення і на таксі. В іншому закладі власників Blur Coffee, розташованому поруч, пропонують замовити з доставкою термос фільтр-кави.

Ресторан італійської кухні та винотека Bassano працює на доставку за телефоном 044 237 79 91. Меню можна переглянути тут.

Кафе з в’єтнамською кухнею Hanh Cafe & Market видає замовлення з собою з 12:10 до 20:05. За номером 097 220 20 21 можна замовити доставку в радіусі кілометра від кафе біля Золотих воріт. Найближчим часом планують приєднати підтримку сервісів доставки.

Ресторан китайської кухні China Ma працює на доставку з 11:00 до 22:00 через Glovo та власний сервіс доставки.

Ресторан італійської кухні Grano з 10:00 до 21:00 доставляє страви через Uber Eats та Royal Service.

Ресторан італійської кухні Mercato Italiano працює з Royal Service та «Экипаж Сервис» – доставляють по Києву та області з 12:00 до 21:00. Найближчим часом також підключать послуги Raketa.

Кафе з італійською кухнею «Тісто, сир і тітка Белла» працює з Raketa та Menu.ua. На замовлення у форматі take-away пропонують знижку 15%.

Ресторан грузинської кухні «Ой, мамо! Це було в Тбілісі» працює з Raketa і Glovo.

Сервіс доставки Dip Me, що спеціалізується на фінгер-фуді, додав новий набір «для карантину», а також скасував мінімальну суму замовлення. 

Сервіс доставки суші Pokeman приймає замовлення через сайт. По всьому місту діє опція безкоштовної доставки.

Японський фастфуд Torisho запустив доставку через сервіс Glovo по лівому берегу – в районі станцій метро «Позняки», «Осокорки» та «Харківська».

Піцерії


Veterano Pizza від Veterano Group – бізнесу, заснованого ветеранами АТО – на час карантину скасувала можливість самовивозу, але замовити піцу можна на сайті в межах центральної частини Києва та Позняків. Доступна опція безконтактної доставки, замовників просять використовувати безготівкову оплату. Окрім того, Veterano Pizza пропонують «підвісити» піцу для лікарів.

Positano на Березняках доставляє неаполітанську піцу з 10:00 до 21:00. Замовлення – за телефоном 099 927 68 82.

Піцерія «One More Pizza на Подолі» пропонує безкоштовну доставку за номером 098 398 89 43.

Піцерія Holly Food на Троєщині від власника The Cake Валерія Созановського продовжує працювати з доставкою на лівий берег. Також у закладі відкрили вікно take-away.

Піцерія Cipollino перейшла на режим доставки, замовлення приймають з 10:00 до 22:00 у будні та з 09:00 у вихідні.

Бургери і стритфуд


Заклад True Burger Bar користується послугами Uber Eats і Glovo з 11:00 до 23:00.

М’ясний ресторан Beef продовжує роботу через take-away і співпрацює з Uber Eats, Glovo і Raketa. Також у закладі запустили роздрібний магазин м'яса та вина.

Бургерні Burger Farm працюють з власним сервісом доставки. Приймають замовлення з 11:00 до 22:00. Працюють по всьому місту, але залежно від зони доставки мінімальна вартість безкоштовної доставки коливається від 200 до 500 гривень.

Мережа Furgoneta доставляє бургери та локшину в Uber Eats, Glovo та Raketa.

Веганський стритфуд Green 13 користується послугами Uber Eats і Glovo.

Кафе


Veterano Brownie на період карантину ввели безкоштовну доставку десертів брауні. Нещодавно також почали продавати Veterano Brownie Mix – пакет із необхідними інгредієнтами для приготування брауні вдома.

Моноформат какао Call Me Cacao продовжує роботу на виніс і за допомогою сервісу Glovo. Доставляють не лише какао, а й гарячий шоколад, супи та сендвічі.

Aroma Espresso bar працює на доставку з 10:00 до 22:00 через Glovo і take-away.

Кафе Milk Bar продовжує працювати через вікно Take Away і на доставку з сервісами Uber Eats і Glovo. Окрім звичного асортименту, пропонують рослинне молоко з іншого закладу співзасновниці Анни Козаченко Good Girl, який пішов на карантин.

Обкладинка: «Альтруіст»