У «червоній» зоні (це Луцьк і Тернопіль) пасажирські поїзди «Укрзалізниці» будуть зупинятися лише для висадки пасажирів, сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі Громадського радіо.

«Наразі ми звернулися до уряду, щоб можна було забезпечити висадку, тому що тут питання в тому, щоб мобільність коронавірусу не розповсюджувалася, зрозуміло, що висадку зробити це не проблема. Людина може вийти з потяга, але назад уже не зайде, і зрозуміло, що підсідати на зупинці в Тернополі вже не буде. Зараз ми підходимо до цієї логіки, і я сподіваюся, що завтра на уряді такі зміни до постанов зроблять», – каже Криклій.

Додає, що, коли потяг наближатиметься до червоної зони, пасажирів попереджуватимуть, що посадки не буде.

Луцьк і Тернопіль наразі відносяться до «червоної» зони за рівнем захворюваності на коронавірус. Та влада міст відмовилися посилювати карантинні заходи. А 3 серпня в Тернополі 85 пасажирів, які їхали з Херсона до Тернополя, влаштували протест через те, що зупинку потяга скасували.


З 1 серпня в Україні регіони поділили на декілька карантинних зон за рівнем поширення коронавірусу: ЗЕЛЕНУ, ЖОВТУ, ПОМАРАНЧЕВУ та ЧЕРВОНУ. Найжорсткіші обмеження в «червоній» (зокрема, заборона роботи транспорту). Залежно від кількості інфікованих обмеження мають послаблювати чи посилювати.