Міська влада Тернополя та Луцька не буде посилювати карантинні заходи відповідно до нової системи Міністерства охорони здоров’я, для цього скликають позачергові сесії міських рад. 

1 серпня в Україні почала діяти нова система моніторингу поширення пандемії коронавірусу COVID-19. Відтепер усі регіони відповідно до рівня епідемічної загрози розділили на чотири зони: «червону», «помаранчеву», «жовту» та «зелену». Луцьк і Тернопіль увійшли до «червоної» зони. Це означає, що в містах повинні заборонити роботу громадського транспорту, закладів освіти, ресторанів і ТРЦ. 

«З понеділка, 3 серпня, підприємства, установи й організації Тернополя працюватимуть у звичному режимі», – ідеться в заяві Тернопольської міської ради. «Підстави прийняття щодо Тернополя такого рішення не встановлені, оскільки показники рівня захворюваності на COVID-19 у нашому місті за останні дні пішли на спад і тримаються на тому ж низькому рівні», – додають у міській раді.

«Луцька міська рада не буде ухвалювати жодних рішень щодо зупинки транспорту або закриття будь-яких закладів у зв’язку з вищевказаним незрозумілим рішенням, – написав радник міського голови Луцька Ігор Поліщук і додав: Червоний рівень [...] призведе до відсутності роботи й засобів для прожиття в тисяч лучан і ще більші недонадходження до міського бюджету й спричинить величезні незручності та проблеми для десятків тисяч лучан». 

Радник мера Луцька доповнив, що 3 серпня «на позачергову сесію міськради винесуть проєкт рішення про те, що вищевказаний протокол Державної комісії ТЕБ та НС і відповідна постанова Кабміну є такими, що не ґрунтуються на нормах Конституції України, а міська рада не буде вводити з огляду на віднесення Луцька до червоної зони жодних обмежень». У Тернополі 3 серпня також скликають позачергову сесію міськради, на яку винесуть «питання оцінки законності постанови».

Окрім Луцька й Тернополя, до «червоної» зони МОЗ віднесли Кіцманський район Чернівецької області.

Раніше The Village Україна розповідали про зміни в режимі карантину, що набули чинності 1 серпня.

1 112 нових випадків COVID-19 зафіксували за добу 1 серпня в Україні.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі