Екологічна комісія Київради підтримала петицію про створення парку на вулиці Антоновича, поблизу станції метро «Олімпійська», її підписали понад 10 тисяч користувачів. Раніше петиції підтримала комісія Київради з питань містобудування.

«Учора [15 липня] постійна комісія з питань екологічної політики вислухала ідею та підтримала петицію. Адже ця частина Києва, забудована офісними й житловими будинками та перевантажена транспортом, дуже потребує озеленення», – повідомив голова комісії Костянтин Яловий.

Ось який вигляд має занедбана ділянка зсередини / Левко Стек

Водночас додав, що ділянка зараз перебуває в приватній власності, а на її купівлю власник оформляв іпотеку. Щоб територія стала парком, місто має домовитися з власником про викуп.

Місто може викупити, або обміняти ділянку, або ж зробити обмін із доплатою. Для цього планують провести перемовини з власником й отримати його згоду. Також створять робочу групу, яка напрацює механізми викупу.

На початку червня комісія Київради з питань містобудування підтримала петицію про створення парку на місці котловану біля «Олімпійської».

Ось який вигляд має ділянка з висоти / Олександр Мельник

Створення парку доцільне, адже в 5 хвилинах пішки від ділянки мешкає 7 тисяч жителів і є 30 тисяч робочих місць. У найближчі роки кількість жителів може збільшитися: поблизу збудують нові житлові комплекси на приблизно 3 000 квартир.

Та нещодавно на ділянці біля «Олімпійської», де може бути парк, почали зрізати дерева.


До 2005 року на нині закинутій ділянці було розташоване трамвайне депо. Його перенесли й на території хотіли побудувати житловий комплекс, однак будівництво заморозили на початковій стадії. Ділянка досі перебуває в приватній власності. Зараз там підтоплений котлован, який перетворився на озеро. Територія заросла чагарниками та кущами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі