Журналіст Левко Стек опублікував фото озера, яке утворилося на місці котловану на вулиці Антоновича біля станції метро «Олімпійська».

Побачити озеро мешканці не можуть, бо воно за будівельним парканом. Журналіст побував на території майданчика, який заріс рослинами, і виклав фото звідти.

«Підземні води затопили вже виритий котлован і ділянка площею 5 гектарів у центрі міста на довгі роки збезлюдніла. І це, мабуть, найкраще, що могло з нею трапитися. Ви тільки погляньте, на що перетворився звичайний будмайданчик, з якого пішли люди й техніка», – пише він.

За його словами, на озері поселилися дикі качки, а вся місцевість заросла густою рослинністю.

На початку червня комісія Київради з питань містобудування підтримала петицію про створення парку на місці котловану біля «Олімпійської».

Місто може викупити, або обміняти дану ділянку, або ж зробити обмін із доплатою. Для цього планують провести перемовини з власником й отримати його згоду. Також створять робочу групу, яка напрацює механізми викупу.

Ось який вигляд має озеро з висоти  / Олександр Мельник

Створення парку доцільне, адже у 5 хвилинах пішки від ділянки мешкає 7 тисяч жителів і є 30 тисяч робочих місць. У найближчі роки кількість жителів може збільшитися – поблизу збудують нові житлові комплекси на приблизно 3 000 квартир.


До 2005 року на нині закинутій ділянці було розташоване трамвайне депо. Його перенесли й на території хотіли побудувати житловий комплекс, однак будівництво заморозили на початковій стадії. Ділянка досі перебуває у приватній власності. Зараз там підтоплений котлован, який перетворився на озеро. Територія заросла чагарниками та кущами.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Фото: Левко Стек