Дитячі оздоровчі табори відкриють не раніше 1 липня. Таке рішення ухвалила Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Ми бачимо велику проблему з можливими спалахами в дитячих таборах інших інфекційних хвороб, зокрема кишкових, так, як це було в 20182019 роках. У таких випадках необхідно буде терміново доставляти дітей в інфекційні лікарні, левова частина яких зараз безпосередньо працюють з COVID-19», розповів міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

Також, за його словами, діти будуть приїжджати в дитячі табори з різних регіонів, у яких епідеміологічна ситуація відрізняється, що може сприяти поширенню коронавірусу між регіонами України.

«У зв’язку з цим й у зв’язку з погіршенням сьогоднішньої ситуації з епідемією коронавірусу ми вважаємо, що відкриття закладів оздоровлення зараз є передчасним. Водночас ми не виключаємо такого рішення, починаючи з 1 липня, але не раніше», додав Степанов.

22 червня рішення про відкриття таборів переглянуть.


Дитячі садки в Україні відновили роботу з 25 травня (у Києві пізніше) згідно з наступним етапом послаблення карантину.

Про поетапний план виходу з карантину читайте тут. Пізніше Шмигаль пояснив, що кілька етапів виходу з карантину можуть початися одночасно. Якщо в Україні почне збільшуватися кількість хворих на коронавірус, карантин можуть знову посилити.