Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що другий, третій і четвертий етапи виходу з карантину можуть початися одночасно, якщо ситуація з кількістю інфікованих на коронавірус поліпшиться.

За його словами, вихід з карантину має початися 11 травня, однак інші етапи виходу з карантину не прив’язані до конкретних дат.

«Тобто якщо уряд бачитиме, що кількість захворілих знижується, то другий, третій або четвертий етапи можуть початися одночасно. Не треба буде чекати 10 чи 20 днів для запуску чергового етапу», − пояснив Шмигаль.

Водночас якщо в Україні почне збільшуватися кількість хворих на коронавірус, карантин можуть знову посилити.

«На окремих етапах передбачається відкриття з обмеженнями деяких закладів. Ці обмеження будемо на кожному етапі пом’якшувати. Це стосується закладів освіти, кав’ярень, спортивних залів тощо», − додав прем’єр-міністр.

Також Мінекономіки й Міністерство охорони здоров’я розробляють критерії для того, щоб відкрити ринки. До середи, 29 квітня, у країні мають запрацювати більше 280 ринків.


22 квітня Кабінет Міністрів України продовжив карантин  щонайменше до 11 травня. Він може закінчитися 11 травня «за умови сприятливої епідемічної ситуації», якщо кількість інфікованих буде зменшуватися.

 Детальніше про те, коли й як Україна буде виходити з карантину, читайте тут.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Анна Бобирєва для The Village Україна