Дитячі садки в Україні мають відновити роботу з 25 травня (у Києві пізніше), згідно з наступним етапом послаблення карантину.

МОЗ розробило правила та вимоги до роботи дитсадків. Ось які вони:

 Перед початком роботи мають вимірювати температуру усім співробітникам. Якщо вона вище 37,2 градуса (або є ознаки респіраторних хвороб) – працювати заборонено

 Дітям вимірюватимуть температуру при вході в дитячий садок та кожні чотири години, вносячи дані до журналу. Якщо температура дитина вища за 37,2 градуса – її відправлять на ізоляцію, повідомивши медику і батькам.

 Зустрічати дітей вранці та проводжати додому має вихователь за межами дитячого садка. (якщо погана погода – то на вході до приміщення). 

 Батьки дітей та вихователі мають бути в масках або респіраторах. Очікування на території закладу має бути обмежене.

 На вході у дитсадок має бути місце для обробки рук антисептиками. Доступ до них дітей має бути обмежений.

 Вихователі в ігровій формі мають навчати дітей користуватися засобами захисту та міряти температуру.

Дитсадкам радять обмежити кількість дітей в групах, надати перевагу прогулянкам та іграм на свіжому повітрі, розробити графік прогулянок і занять (щоб не допустити перетин груп). Харчування радять організувати так, щоб мінімізувати кількість дітей, які їдять одночасно, або одночасно сидять за одним столом.

У дитсадках заборонено: використання багаторазових тканинних рушників; використання м'яких іграшок; килимів з довгим ворсом; вуличного взуття всередині дитсадка; проведення вистав, свят, концертів за участю дітей (більше ніж 1 групи); проведення батьківських зборів (крім дистанційних).

Дитсадки повинні: мати п'ятиденний запас необхідних засобів захисту та дезінфікуючих засобів; навчити співробітників правилам використання засобів захисту; замінити тверде мило на рідке, тканинні рушники на паперові; регулярно прибирати та дезінфікувати приміщення, а також регулярно провітрювати; тимчасово відсторонити від роботи співробітників з групи ризику.


Дитсадочки в Україні планують відкрити раніше запланованого – з 25 травня, але якщо не зросте захворюваність на коронавірус.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі