В екосистемах Києва й області за добу відбулося майже 40 пожеж за добу –повідомляє КМДА. Закликають не відкривати вікна й не виходити на вулицю.

Водночас радіаційний фон у столиці й області в межах норми – кажуть у КМДА.

Зараз до гасіння пожеж залучені понад 1000 рятувальників київського гарнізону.

Забрудненість повітря в Києві зросла до критичного рівня: станом на 10:30 ранку загальний індекс якості повітря складав 361. В окремих районах, зокрема на вулиці Січових Стрільців, він сягав 499 – це небезпечний рівень, який загрожує здоров’ю.

Станом на 12:30 індекс якості повітря незначно поліпшився й складає 316 – це однаково небезпечно.

У  Києві сталося 4 пожежі трав’яного настилу загальною площею 1,3 га, наразі їх загасили. У Київській області було 33 пожежі трав’яного настилу площею 26,8 га. Горять також і торф’яники в Обухівському й Вишгородському районах, у селі Великі Дмитровичі. Продовжується гасіння осередків тління в зоні відчуження: на території Корогодського, Луб’янського, Паришівського, Дитятківського й Денисовицького лісництв.

Крім того, напередодні, 17 квітня, у Житомирській області горіло близько 4 тисяч гектарів лісу – повідомив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.

Рятувальники очікують пік пожеж на Київщині на вихідних, 18 й 19 квітня.


16 квітня вдень Київ накрила пилова буря: вона може повторитися й пов’язана зі зміною клімату й розораністю земель. Дивіться ФОТО ТУТ.