Поліція Києва склала 466 протоколів за порушення карантину станом на друге квітня. Про це повідомив міський голова Віталій Кличко.

Серед цих випадків – 60 за порушення режиму обсервації. Також правоохоронці оштрафували п’ятьох киян на 17 тисяч гривень, інші протоколи зараз на розгляді суду.

Поліція склала протокол на власника кафе, який не закрив заклад на час карантину, і до нього продовжили приходити відвідувачі.


Загалом в Україні оштрафували 130 громадян, які повернулися з-за кордону й порушили режим самоізоляції, – розповів заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Вони відмовилися сидіти вдома 14 днів після повернення в Україну. Геращенко додав, що поліція буде вибірково контролювати, чи дотримуються люди режиму самоізоляції. Якщо їх не застануть удома, штраф становитиме 17 тисяч гривень.

Уряд планує запровадити більш жорсткі обмеження на період карантину (до 24 квітня), щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні.

Верховна Рада ухвалила законопроєкт щодо запобігання поширенню коронавірусу в країні: він передбачає від 17 до 34 тисяч гривень штрафу для громадян і від 34 до 170 тисяч для посадовців за недотримання карантину. За умисне зараження людей вводиться кримінальна відповідальність.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі

Обкладинка: Поліція Києва