Уряд планує запровадити більш жорсткі обмеження на період карантину (до 24 квітня), щоб не допустити поширення коронавірусу в Україні. Таку постанову уряд підготував 1 квітня, голосуватимуть 2 квітня.

Кабмін вирішив запровадити більш жорсткі обмеження, зокрема, тому що щодня в Україні кількість хворих на коронавірус зростає більше, ніж на 10%.

Відтак, до 24 квітня по всій України заборонять:

 Перебувати в громадських місцях без маски чи респіратора

 Гуляти групою, де більше, ніж дві особи (крім випадків службової необхідності та супроводу дітей)

 Перебувати в громадських місцях особам молодше 16 років без супроводу повнолітніх

 Відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони (крім вигулу домашніх тварин однією людиною та у випадку службової необхідності)

Відвідувати спортивні та дитячі майданчики

 Проведення всіх масових заходів, у яких бере участь понад 10 осіб (крім заходів органів державної влади та органів місцевого самоврядування)

Деякі заходи вже були запроваджені місцевою владою в окремих регіонах. Наприклад, у Києві заборонили роботу МАФів із шаурмою та кіосків із кавою.

Водночас уряд встановив доплати окремим категоріям громадян та індексацію пенсій.


Станом на ранок 1 квітня в Україні лабораторно підтверджено 669 випадків COVID-19. У світі, за останніми даними, кількість інфікованих перевищила 800 тисяч випадків.

Уряд запровадив режим надзвичайної ситуації в Україні терміном на місяць і на місяць продовжив карантин – до 24 квітня. Що це означає і чим відрізняється від надзвичайного стану – ЧИТАЙТЕ ТУТ.

 Читайте «Нормальні новини» в телеграмі